Om Linnégatans Ost Grossist

Linnégatans Ostgrossist är en fullsorterad ostgrossist som kör ut ostar och goda tillbehör till Restauranger, Caféer, Hotell och Butiker i hela västsverige. Vi har ett 20 – tal ostleverantörer i och utanför Sveriges gränser vilket gör att vi kan erbjuda ett brett sortiment både vad gäller matlagningsostar, svenska hårdostar eller fina handtillverkade dessertostar.

 

Grossistens historia:  

Grossisten startade 1998 i samband med att Linnégatans Ostaffär startade. På väg hem från jobbet i ostaffären åkte Alex & Maria Kober runt och levererade goda ostar till lite olika restauranger i Göteborg med omnejd. Redan efter ett halvår blev efterfrågan för stor för den lilla ostaffären och ett nytt ostlager byggdes inte långt från affären. Idag har grossistverksamheten ett femtiotal kunder i hela västsverige. Grossisten har genom åren levererat ostar till ett antal celibriteter & TV-Produktioner. Bla. Bruce Springsteens privata fest 2012-07-25, Stjärnorna på Slottet 2012 & 2013, Tinas Mat SVT1, Halvåtta hos mig TV4 och Tjockholmen Kanal 5 för att bara nämna några.

Vilka är vi ?

Alex Kober är en Mat & Vin intresserad kille. Gick det treåriga restaurangprogrammet på Ester Mosessons gymnasium. Därefter jobbade han som kock på lite olika ställen i Göteborg och senare även i Frankrike under en kortare period. Intresset för olika kombinationer Mat & Dryck växte med tiden och blev ett gediget intresse för Ost & Dryck. Redan 1998 hade Alex & Maria Ost & Vinprovningar upp till 4 dagar i månaden för grupper på mellan 10-200 personer beroende på vad som efterfrågades. Provningarna gjordes tillsammans med olika Vinföreläsare av rang: Carl-Jan Granqvist, Stefan Hellström, Petrus Wistedt, Mats hoff och Rikard Olander är några av de föreläsare vi haft med oss genom åren. Idag tusen Ost & Vinprovningar senare föreläser Alex på provningarna på egen hand. 2005 gjorde Alex en Ostprovning i programmet Tjockholmen på Kanal 5.

Maria Kober är en matintresserad tjej med ett stort intresse för Ostar, Mat & Dryck och såklart bakning. 1999 Fick Maria en snabbkurs i surdegsbakning av Håkan Thörnström. Med sig hem från kursen hade hon en surdeg med många år på nacken. Den surdegen använde Maria senare i Ostaffären när hon bakade de olika bröden som såldes där. 2002 Spelades Maria in en sju program lång serie på SVT1 som en del i programmet Tinas Mat. Serien som kallades ”Lilla Ostskolan” var en pedagogisk genomgång av de olika ostgrupperna. Efter ”Lilla Ostskolan” medverkade Maria i ett flertal radioprogram, TV – Framträdanden och tidningsartiklar. Maria har också jobbat som föreläsare med Ost & Vinprovningar genom åren tillsammans med en hel del Sommelierer och Vinkännare av rang. Idag har Maria tagit ett steg tillbaks från rampljuset och jobbar mer i bakgrunden med administration, personalfrågor, marknadföring mm.